Петар Илић, промоција

ПЕТАР ИЛИЋ – НАЈБОЉИ УЧЕНИК ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ, НАЈБОЉИ КАДЕТ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

14. 09. 2021

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, присуствовао је у у суботу 11. септембра 2021. године свечаности испред Дома Народне скупштине, на којој је у прве официрске чинове промовисано 139 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА.


Председник Вучић најуспешнијим потпоручницима уручио је пиштоље са посветом.
Честитајући прве чинове најмлађим официрима Војске Србије, председник Вучић је истакао да је тешко наћи лепшу манифестацију којој, као председник Србије и врховни командант, може да присуствује.

У име најмлађих официра у строју наше војске, обратио се први у рангу Војне академије потпоручник Петар Илић и истакао да је данашњи дан за њега остварење дечачког сна.  

- Док сам као мали гледао у небо и дивио се лету авиона, почео сам да сањам о томе да постанем пилот. На путу ка остварењу тог сна било је много препрека, није постојала никаква гаранција упеха, а циљ је деловао веома далеко. Ипак, одлучио сам да покушам и ево, стојим пред вама, поносан на свој успех и успех свих нас. Стога, мојим млађим колегама, кадетима Универзитета одбране, као и свима који би то желели да постану, поручујем: никада себе не ограничавајте, сањајте велике снове и храбро корачајте путем њиховог остварења – рекао је потпоручник Илић.

 

Захваливши породицама за подршку током година школовања, потпоручник Илић је колегама из своје генерације пожелео да буду достојни наследници својих предака, који ће „отаџбини да служе часно, делују тихо и пусте да дела говоре уместо њих“.

Петар Илић завршио је 40. класу Војне гимназије као најбољи у рангу, а где је стао у Војној гимназији наставио је на Војној академији, па је исту завршио као први у рангу вида Ратно ваздухопловство и ПВО, уједно први у рангу Војне академије.

 
У Војној гимназији стиче се опште средње образовање и васпитање у трајању од четири године за наставак школовања у војној високошколској установи или другим установама високог образовања у земљи или иностранству. Задатак Војне гимназије је формирање и развој мотивације, етичких особина, интелектуалних и психофизичких способности ученика, неопходних за војни позив. 

Петров успех, као и успеси свих наших ученика током школовања на Војној академији и током војне каријере прави су доказ да Војна гимназија правилно извршава свој задатак и свим запосленима дају додатну мотивацију да наставе са добрим радом.

 
Честитамо Петру и свим новим потпоручницима Војске Србије прве чинове и желимо им успешну каријеру!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас