Трибалион Тара 2022

Врхунски резултати војних вишебојаца на трци "Трибалион"

14. 05. 2022

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је припадницима спортске секције војног вишебоја Војне академије и Војне гимназије на оствареним резултатима, које су постигли на планинској трци са препрекама "Трибалион" одржаној данас на планини Тари у до сада најјачој конкуренцији од преко 2.000 такмичара.

"Још један у низу успеха војних вишебојаца, који сваком новом медаљом показују колико су сјајни и неприкосновени!

У планинској трци са препрекама “Трибалион” на Тари, у највећој конкуренцији до сада, постигли су врхунске резултате - у трци на 12 км војни гимназијалци освојили су друго, а њихове колеге са Војне академије треће место у екипној конкуренцији. На трци дужине 23 км екипа Војне академије освојила је треће место.

Свака част, момци и девојке! Ваша снага, издржљивост и челична воља су за пример свим младим људима, поносан сам на вас!", написао је министар Стефановић на свом Фејсбук налогу

На исцрпљујућим такмичарским стазама са препрекама уклопљеним у природно окружење захтевног планинског терена био је  прави изазов приказати вештину у савлађивању препрека уз комбинацију психофизичке снаге и издржљивости. Стаза „Green“ је на траси од 12 километара имала око 400 метара кумулативног успона и 25 препрека док је пред такмичаре стаза „Challenge“ дужине 23 километра ставила 35 препрека и 1.150 метара успона. 


Прескакање греда и комбинованих дрвених зидова и лестви, савлађивање водених препрека, ношење и вуча терета успоном, пузање кроз блато, гађање мете копљем, само су неке од веома захтевних препрека које дају драж оваквим надметањима, а уколико такмичар не може да савлада препреку, ради се заменска вежба високог кардио интензитета.

Војни вишебојци Војне академије и Војне гимназије пласманом на "Трибалиону"  настављају серију врхунских резултата на престижним спортским манифестацијама.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас