np49SabacSM1.jpg

ВОЈНИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ У НАСТАВНОЈ ПОСЕТИ ЈЕДИНИЦАМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

11. 03. 2024

Ученици трећег разреда Војне гимназије посетили су данас 1. понтонирски батаљон Речне флотиле у Шапцу и 15. тенковски батаљон 1. бригаде Копнене војске у Сремској Митровици.

Након уводних речи ученици и њихове старешине, у пратњи припадника јединица, пошли су у обилазак где су се упознали са делом средстава и војне опреме којим ове јединице располажу. Добро осмишљеним радним тачкама и теоријским, али и практичним приказом употребе средстава припадници јединица показали су ученицима на који начин извршавају задатке и како изгледа један њихов радни дан.

Током обиласка ученици су имали прилику да провере стечена знања из општевојних предмета, усвоје нова и да питају све што их интересује о животу и раду у јединицама Речне флотиле и 1. бригаде Копнене војске.

Наставна посета завршена је посетом Спомен соби гарнизона Сремска Митровица где су се ученици кроз разгледање архивског материјала упознали са славном историјом гарнизона у којем се налазе од његовог формирања до данас.

Наставне посете ученика Војне гимназије јединицама Војске Србије, реализују се у складу са Наставним планом и програмом са циљем да нашим ученицима на што бољи начин представимо јединице Војске Србије и њихове специфичности како би се лакше одлучили који смер ће одабрати за наставак школовања на Војној академији. 

Захваљујемо се припадницима 1. понтонирског и 15. тенковског батаљона на гостопримству и савршено организованим представљањем њихових јединица. Обилазак јединица оставио је на ученике снажан утисак, и сигурни смо да ће се неки од њих, баш због ове посете, одлучити за рад у вашим јединицама!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас