Насловна свечаност 46.

Свечаност поводом завршетка школовања 46. класе Војне гимназије

11. 06. 2022

Завршетак школовања 46. класе ученика Војне гимназије обележен је данас свечаношћу на Војној академији.


Свечаности су присуствовали помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, начелник Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Златко Мишић, проректор Универзитета одбране пуковник др Бобан Ђоровић и начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић, док је церемонији у име Фондације "Потпоручник Борко Никитовић" присуствовао Небојша Никитовић, брат потпоручника по коме признање које се додељује најбољем у класи носи име.

 
Већ традиционално, том приликом проглашени су најбољи у класи, а међу 63 матураната 46. класе, најуспешнији су били ученик Предраг Ђуричић, који је постигао најбоље појединачне резултате, као и ученици Радмила Тубић и Данило Марјановић.


Обраћајући се окупљенима на данашњој свечаности, начелник Војне академије пуковник Благојевић честитао је свима на постигнутом успеху.
 
- Све оно што бих вам рекао, то ћу вам рећи на писти, када ваша одела замените униформом и војничким чизмама. Желим вам да се добро одморите, да поделите радост са својим најмилијима - рекао је пуковник Благојевић пожелевши матурантима успешан наставак школовања.

 

Начелник Војне академије, у наставку свечаности, уручио је најбољем у 46. класи ученику Предрагу Ђуричићу сат са посветом, а због остварених резултата и као првом у рангу, ученику Ђуричићу уручена је и годишња награда Фонда “Потпоручник Борко Никитовић”, која се традиционално додељује још од 1993. године.
 
Матурантима и гостима на данашњој свечаности обратио се и начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић, истичући да је поносан оствареним резултатима ове генерације.


- Четворогодишње школовање ученика 46. класе обележио је напоран рад савладавање наставног плана и програма, као и интензивни селективни процес, јер од 75 ученика колико смо 2018. године примили на школовање, највреднији и најупорнији су истрајали до краја. Пред нама је данас младост за будућност Војске Србије. Они су наследници знања славних српских војсковођа и професора Војне гимназије, који смеју и могу све што Војна академија и отаџбина Србија од њих буде тражила - рекао је капетан бојног брода Ћитић.
 
Он је, такође, нагласио да је 46. класа остварила високу просечну оцену врло добар 3,98.

Обраћајући се у име 46. класе, најуспешнији међу њима ученик Предраг Ђуричић, истакао је да ће из Војне гимназије понети лепе успомене.
 
- Благо које ћемо понети одавде су познанства и пријатељи за цео живот. Настављамо даље, у мало измењеном, али већински истом саставу. Настављамо заједничким путем на који смо закорачили са 15 година, спремни за нове изазове и искуства - рекао је најбољи ученик у класи Предраг Ђуричић.


Свечаност је уприличио и богат културно-уметнички програм који су припремили и извели ученици Војне гимназије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас