47 класа завршетак школовања

Завршетак школовања 47. класе Војне гимназије

10. 06. 2023

Завршетак школовања 47. класе ученика Војне гимназије обележен је данас на Војној академији.

Завршетку школовања ученика 47. класе је присуствовао државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић који је том приликом прворангираном у класи Ивану Радојевићу уручио сат са посветом, као и књиге ученицима Теи Марковић и Ђорђу Шарчевићу, који су, међу 78 матураната 47. класе, били најуспешнији.

Завршетку школовања су присуствовали ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић, начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић, начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић, родитељи и пријатељи матураната, и бројни гости.

Државни секретар Старовић поздравио је присутне матуранте и њихове родитеље истакавши да су за своју професију одабрали храброст, част и честитост.

- Драги матуранти, врло брзо ћете крилатицу Војне гимназије “Знање је наше оружје” допунити и крилатицом “Част је наша имовина”. Учили су вас да је човек читав живот дужан отаџбини, да је отаџбина једна земља очева и дедова, и да је војницима увек у срцу. Морате бити свесни и одговорни зато што вас херојска дела наших предака обавезују на то. Образовање је најмоћније оружје које са собом носите из ваше и наше Војне гимназије - рекао је државни секретар Старовић.

Он је матурантима пожелео срећу и успех у будућем усавршавању и школовању.

- Будите уверени да је професорски и старешински кадар, родитељским, стручним и професионалним наставничким односом уложио огроман труд и напор да вас припремљене пошаљемо у сржну институцију војног образовања, у Војну академију. Одабрали сте частан и тежак војнички позив и наставите да на том путу истрајете, јер ви сте понос отаџбине и ви сте понос Војске Србије - рекао је државни секретар Старовић поручујући да су залагањем стигли до пола пута ка коначном циљу - свечаности испред Дома Народне скупштине и промоције у прве официрске чинове.

Обраћајући се присутнима, начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић честитао је свима на постигнутом успеху.

- Честитам на успесима и начелнику и команданту класе и професорима. Поносни смо на ваш рад. Драги родитељи и пријатељи, хвала вам што сте уз једну обострану сарадњу дошли до овог данашњег тренутка. Треба да будете заједно са нама поносни на резултате рада ваше деце. Сигуран сам да то не би било тако да нисмо на овом путу сарађивали. Желим вам да се добро одморите. Драги матуранти, чека вас пуно посла. Срећно! - поручио је начелник Војне академије.

Матурантима и гостима обратио се и начелник Војне гимназије капетан бојног брода Ћитић, истичући да је поносан на остварене резултате 47. класе.

- Уверени смо да ће године које следе потврдити лепоту духа знања, потенцијала и наша велика очекивања. Доласком у Војну гимназију одлучили сте да служите отаџбини, да снагом морала и родољубља упијате знања и вештине које ће вас красити кроз војничке каријере – истакао је капетан бојног брода Ћитић.

Првом у рангу, ученику Радојевићу, уручена је и годишња награда Фонда “Потпоручник Борко Никитовић”, која се традиционално додељује од 1993. године.

Обраћајући се у име 47. класе, најуспешнији међу њима Иван Радојевић захвалио је за сву несебичну помоћ и пружено знање.- Са вама смо протеклих година провели више времена него са својим родитељима. Током тог времена много тога сте нас научили, како за школу тако и за живот. Хвала вам за сваки тренутак који сте провели помажући нам - рекао је први у рангу матурант Радојевић.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

  • 22.05.2024. | ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА УПИС У ВОЈНУ ГИМНАЗИЈУ

    Обавештавамо вас да ће пријемни испит за упис у Војну гимназију у школској 2024/2025. години бити реализован у Интернату Војне гимназије на адреси Хумска 22, Београд, дана 22. маја 2024. године...

  • 14.05.2024. | Успех вишебојаца на Трибалиону

    Предвођени пуковником доц. др Негованом Иванковићем и професором физичког васпитања Глигором Шкрпаном, војни вишебојци овом трком наставили су да нижу успехе у планинским тркама доказујући одличну форму и преданост свакодневним тренинзима...

  • 13.05.2024. | ДОДАТНИ ПРЕГЛЕДИ КАНДИДАТА ЗА ВАЗДУХОПЛОВНИ СМЕР ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ

    Обавештавамо вас да ће додатни медицинско - здравствени прегледи кандидата за ученике Ваздухопловног смера Војне гимназије за школску 2024/2025. годину бити реализовани по следећем распореду...

Важнији линкови

Пратите нас