Конкурс за упис у ВГ 2425 банер

ТЕРМИНИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПСИХОЛОШКЕ И МЕДИЦИНСКО-ЗДРАВСТВЕНЕ ПРОЦЕНЕ

29. 04. 2024

Драги кандидати и поштовани родитељи-старатељи,

обавештавамо вас да ће психолошка и медицинско-здравствена процена кандидата за упис у Војну гимназију у школску 2024/2025. годину бити реализована према следећем:

 

  • Регионални центар Београд, Крагујевац и Ваљево у ВМЦ „Карабурма“ у Београду (Северни булевар број 1), почев од 29. априла,
  • Регионални центар Нови Сад у Војној болници Нови Сад (Трг Владике Николаја број 5, Петроварадин), почев од 22. априла,
  • Регионални центар Ниш у Војној болници Ниш (Булевар др Зорана Ђинђића бб), почев од 24. априла.

Термине реализације психолошке и медицинско-здравствене процене можете погледати на следећим линковима:

 

Кандидати у пратњи родитеља-старатеља морају бити у 07.30 часова, на пријавницама војномедицинских установа у којима се врше процене. Испред улаза сачекаће их одговорно лице из Министарства одбране, проверити присутност, формирати групу и увести кандидате на преглед. Кандидате на прегледе воде искључиво вође група из надлежних Регионалних центара и Војне гимназије.

Након завршене психолошке и медицинско-здравствене процене кандидати се отпуштају кући само у присуству родитеља-старатеља.

 

Психолошка процена

 

Овим поступком врши се процена психолошких потенцијала кандидата за пријем у Војну гимназију. Психолошка процена подразумева процену когнитивних способности и структуре личности након чега тим психолога спроводи интервју.

 

Кандидати који не задовоље критеријуме психолошке процене не приступају медицинско-здравственој процени наредног радног дана.

Медицинско-здравствена процена

Током медицинско-здравствене процене кандидати ће приступити: антрополошким мерењима, лабораторијским, радио-пулмолошким, ОРЛ, неуро-психијатријским, хируршким, кожно-венеричним, стоматолошким, интернистичким и другим специјалистичким прегледима након чега се даје коначна оцена о здравственој способности.

Оверене упутнице за систематски преглед биће код вође групе и њима треба предати извод из  здравственог картона од свог изабраног лекара.

 

Кандидати на психолошку и медицинско-здравствену процену долазе у пратњи родитеља-старатеља и са собом морају понети:

 

  • важећи документ са овереном фотографијом кандидата (ђачка књижица, лична карта, пасош) и
  • извод из здравственог картона од свог изабраног лекара - образац можете преузети овде.

 

Кандидати на медицинско-здравствену процену долазе без доручка. Уочи прегледа не препоручује се конзумирање слаткиша и газираних пића, као ни излагање интензивним физичким напорима. Препоручује се узимање лакше хране, до 18.00 часова, дан пре медицинско-здравствене процене.

Кандидати за ученике Ваздухопловног смера који су задовољили критеријуме психолошке и медицинско-здравствене процене приступају психолошким и медицинско-здравственим прегледима по посебном програму Ваздухопловномедицинског института, у трајању од два до три дана, почев од 13. маја, а реализују се у ВМА Београд (Војномедицинска академија у Београду, ул. Црнотравска број 17). За прегледе на Ваздухопловномедицинском институту кандидати ће бити накнадно позвани.

У случају да кандидат не испуни захтеване критеријуме за Ваздухопловни смер наставља селекцију за Општи смер.

За тачан термин (дан, датум, време) ваше психолошке и медицинско здравствене процене бићете обавештени путем телефонског позива од стране референта за административне послове из Војне гимназије.

За тачан термин (дан, датум, време) ваше психолошке и медицинско здравствене процене можете се информисати и позивањем на број телефона у Војној гимназији: 011/3603-966 и 011/3603-972 или путем електронске поште vogi@mod.gov.rs.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас