46. класа - Шабац и Сремска Митровица

НАСТАВНА ПОСЕТА УЧЕНИКА 46. КЛАСЕ 1. ПОНТОНИРСКОМ И 15. ТЕНКОВСКОМ БАТАЉОНУ

10. 03. 2021

Дана 09. 03. 2021. године, ученици трећег разреда Војне гимназије, у пратњи начелника класе мајора Марка Марјановића и капетана Александра Андријевића, посетили су 1. понтонирски батаљон у касарни „Церски јунаци“ у Шапцу и 15. тенковски батаљон у касарни „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици.

Током поздравних и уводних речи команданта 1. понтонирског батаљона, потпуковника Синише Маринковића, и команданта 15. тенковског батаљона, мајора Ивана Новичића, ученици су упознати са историјатом, локацијом, структуром, наменом и важношћу за систем одбране јединица у којима се налазе као и задацима које су јединице реализовале у претходном периоду.

 

Након уводних речи, припадници јединица су повели ученике и њихове старешине у обилазак јединица где су им на тактичко-техничком збору представили нека од средстава технике којима располажу.

У касарни „Церски јунаци“, припадници 1. понтонирског батаљона, капетан Александар Мићановић и заставник Владан Мањенчић, ученицима су детаљно представили средства технике која јединица користи у извршавању задатака. Ученицима су презентовали податке о намени, начину коришћења и одржавања средстава.

 

После теоријског дела и излагања старешина 1. понтонирског батаљона о раду у батаљону, извршен је и практични приказ на реци Сави које су наши ученици са одушевљењем дочекали.

   

У касарни „Бошко Палковљевић Пинки“, припадници 15. тенковског батаљона, на исти начин представили су ученицима средства која њихова јединица користи у извршењу задатака, као и начин функционисања целе јединице.

  

У наставку обиласка 15. тенковског батаљона, поручник Душан Синадиновић (бивши ученик Војне гимназије, 36. класа), представио је својим будућим колегама активности и задатке које он, као командир тенковске посаде 1. бригаде Копнене војске и чланови његове посаде, реализују.


У наставку је приказан један сегмент увежбавања тенковске посаде за учешће на Међународним војним играма у Русији у дисциплини „Тенковски биатлон“, који су наши ученици пажљиво и са одушевљењем пратили.

Наставна посета завршена је посетом прелепој Спомен соби гарнизона Сремска Митровица где су ученици сликовито прошли кроз цео историјат гарнизона.

 

Наставне посете ученика Војне гимназије јединицама Војске Србије, реализују се у складу са годишњим планом и програмом рада школе и са циљем да нашим ученицима на што бољи начин представимо што већи број јединица и њихове специфичности како би се лакше одлучили који смер ће одабрати за наставак школовања на Војној академији. 

Захваљујемо се командантима 1. понтонирског и 15. тенковског батаљона, као и свим припадницима ових јединица на гостопримству и савршено организованим представљањем њихових јединица. Обилазак јединица оставио је на ученике снажан утисак, и сигурни смо да ће се неки од њих, баш због ове посете, одлучити за рад у вашим јединицама!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас