Наставна посета Шабац 41. класа

41. класа у наставној посети

09. 10. 2015

У четвртак 8. октобра 2015. године ученици 41. класе са својим старешинама и професорима имали су целодневну наставну посету и том приликом су посетили 1. понтонирски батаљон у Шапцу, музеј Сирмијум у С. Митровици и резерват природе Засавица.
У току посете 1. понтонирском батаљону ученици су имали прилику да се упознају са техником и опремом којом располазе ова јединица и да виде практични приказ савладавања водене препреке на старом граду у Шапцу и провозају се амфибијом на реци Сави.
По завршетку посете Шапцу, ученици су наставили наставну посету С. Митровици где су посетили мизеј Сирмијум на коме се налазе остаци Античког града који је некада био престоница Римског царства и погледају изложене експонате уз предавање кустоса музеја. Ученици су прошетали С. Митровицом и упознали део најзначајнијих здања овог Војводјанског града. По завршетку посете С. Митровици ученици су продужили путовање ка резервату природе Засавица где су се упознали са флором и фауном овог прелепог природног станишта уз предавање домаћина, искусног биолога који је ученицима одржао предавање везано са Засавицу. Након овог целодневног наставног путовања ученици ВГ као и њихови професори и старешине вратили су се у Београд пуни лепих утисака и богатији за још једно искуство које им је донела ова наставна посета.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас