CISM Летњи камп на Копаонику

УЧЕШЋЕ УЧЕНИКА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ НА 11. CISM ТРЕНИНГ КАМПУ

09. 08. 2021

У периоду од 19. јула до 08. августа реализoван је 11. CISM Летњи камп на Копаонику. Поред екипа Војске Србије на кампу су учествовали и најбољи џудисти, оријентирци и пентатлонци Војне гимназије.


Циљ кампа је припрема наших ученика за предстојећа такмичења и развијање љубави према спорту. Циљ се реализује кроз тренинге, предавања и дружења са најбољим спортистима и тренерима Војске Србије. 

Наши џудисти предвођени својим тренерима капетанима прве класе Филипом Стошићем и Стеваном Стојановићем сваког дана реализовали су тренинге џудоа, тренинге снаге и кондиционе тренинге. Слободно време користили су за одмор, дружење и уживање у чарима Копаоника.

 

 
Најбољи оријентирци Војне гимназије заједно са руководиоцем оријентиринг секције мајором Марком Марјановићем и спортистима Војске Србије: мајором Милованом Милићем, капетаном прве класе Николом Ивковићем и капетаном Николом Спасковићем реализовали су тренинге са картом по веома тешким и захтевним теренима Копаоника. Током кампа наши ученици су вежбали оријентиринг технике, коришћење компаса и правилно читање карти. Тренинзи су подржани електронским мерењем времена што је допринело квалитетнијој реализацији активности.

 
Поред поменутих активности реализована је и пешачка тура дужине 14 километара (Долина спортова – Панчићев врх – врх Шиљак – метеоролошка станица – центар Копаоника).

 
У периоду 21-23. јула 2021. године учеснике тренинг кампа обишао је шеф Делегације Републике Србије при CISM генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић који је у разговору са спортистима и руководством сагледао активности које се реализују током одржавања кампа.

Учешћа на овом и сличним тренинг камповима само су део активности које за циљ имају развијање физичких способности и развијање љубави према спорту ученика Војне гимназије. Војна гимназија велику пажњу посвећује наведеним активностима јер је физичка спремност веома битна нашим ученицима – будућим кадетима Војне академије и будућим официрима Војске Србије. Све успехе наших ученика на такмичењима можете пратити на сајту Војне гимназије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас