Завршетак школовања 41. класе

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије

09. 06. 2017

Свечаност поводом завршетка школовања ученика 41. класе Војне гимназије одржана је данас у Свечаној сали Војне академије, у присуству ректора Универзитета одбране генерал-мајора Младена Вуруне, начелника Војне академије генерал-мајора Горана Зековића, начелника Војне гимназије пуковника Мирослава Гвозденовића, начелника класа и професора у Војној гимназији, као и чланова породица, родбине и пријатеља ученика.

Најбољи ученик у класи је Урош Живковић, а други и трећи у рангу су Данило Ивезић и Милош Ратковић. Најуспешнијој десеторици награде и похвале уручили су генерал Зековић и пуковник Гвозденовић.

Генерал Зековић се осврнуо на одличне резултате ученика 41. класе и изразио жељу да такве успехе наставе да постижу и у Војној академији.

- Позив који сте одабрали од вас тражи озбиљност, прихватање одговорности за своје поступке, одговорно понашање, самодисциплину и пример. Време у Војној академији максимално искористите да себе усавршавате и унапређујете, рекао је генерал Зековић.


Према речима начелника Војне гимназије, била је изузетна част водити последњу „мушку класу“, јер су се од 42. класе у Војну гимназију уписивале и девојчице. Он је говорио о успесима класе која се сврстава у једну од најуспешнијих у историји Војне гимназије.

- У 41. класу је примљено 80 ученика, а њих 66 је успешно завршило школовање. На школовање у Војну академију примљено је 59 ученика ове класе и то довољно говори о изузетном успеху целе
генерације, изјавио је пуковник Гвозденовић. 

Као и сваке године, и ове је уручена награда Фонда „Потпоручника Борка Никитовића“ најбољем ученику генерације.

Урош Живковић захвалио је свима на подршци коју је имао свих година током школовања у Војној гимназији, које су биле „и лепе и тешке“. Живковић је Војну гимназију завршио са просечном оценом 5,00, а школовање у Војној академији наставиће на смеру Војноелектронско инжињерство.

Присутнима су се обратили и начелник 41. класе мајор Далибор Новковић и разредни старешина најбољег одељења професорка Лидија Поповић Рајачић, а у културно-уметничком програму наступили су Хор Војне гимназије, ученици Богдан Костић, Степан Секуловски и Анђела Вучковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас