Завршетак школовања 41. класе

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије

09. 06. 2017

Свечаност поводом завршетка школовања ученика 41. класе Војне гимназије одржана је данас у Свечаној сали Војне академије, у присуству ректора Универзитета одбране генерал-мајора Младена Вуруне, начелника Војне академије генерал-мајора Горана Зековића, начелника Војне гимназије пуковника Мирослава Гвозденовића, начелника класа и професора у Војној гимназији, као и чланова породица, родбине и пријатеља ученика.

Најбољи ученик у класи је Урош Живковић, а други и трећи у рангу су Данило Ивезић и Милош Ратковић. Најуспешнијој десеторици награде и похвале уручили су генерал Зековић и пуковник Гвозденовић.

Генерал Зековић се осврнуо на одличне резултате ученика 41. класе и изразио жељу да такве успехе наставе да постижу и у Војној академији.

- Позив који сте одабрали од вас тражи озбиљност, прихватање одговорности за своје поступке, одговорно понашање, самодисциплину и пример. Време у Војној академији максимално искористите да себе усавршавате и унапређујете, рекао је генерал Зековић.


Према речима начелника Војне гимназије, била је изузетна част водити последњу „мушку класу“, јер су се од 42. класе у Војну гимназију уписивале и девојчице. Он је говорио о успесима класе која се сврстава у једну од најуспешнијих у историји Војне гимназије.

- У 41. класу је примљено 80 ученика, а њих 66 је успешно завршило школовање. На школовање у Војну академију примљено је 59 ученика ове класе и то довољно говори о изузетном успеху целе
генерације, изјавио је пуковник Гвозденовић. 

Као и сваке године, и ове је уручена награда Фонда „Потпоручника Борка Никитовића“ најбољем ученику генерације.

Урош Живковић захвалио је свима на подршци коју је имао свих година током школовања у Војној гимназији, које су биле „и лепе и тешке“. Живковић је Војну гимназију завршио са просечном оценом 5,00, а школовање у Војној академији наставиће на смеру Војноелектронско инжињерство.

Присутнима су се обратили и начелник 41. класе мајор Далибор Новковић и разредни старешина најбољег одељења професорка Лидија Поповић Рајачић, а у културно-уметничком програму наступили су Хор Војне гимназије, ученици Богдан Костић, Степан Секуловски и Анђела Вучковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар

« Новембар 2017 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Последње вести

  • 20.11.2017. | Марш поводом обележавања Колубарске битке

    Извиђачки одред “ВОГИ” је маршем од Рушања до Авале обележио годишњицу Колубарске битке. Након вишечасовног ходања, пробијања кроз шуму, прескакања потока и других авантура...

  • 17.11.2017. | Пета међународна Волконска читања

    Поводом обележавања 206. година од оснивања Војно-историјске библиотеке ГШ ВС РФ, у периоду од 13. до 15. новембра у Санкт Петербургу реализована су Пета међународна Волконска читања. Србију су представљали ученици ВГ...

  • 15.11.2017. | Ученици 45. класе у посети Војном музеју и Планетаријуму

    Дана 15. новембра 2017. године ученици 45. класе Војне гимназије реализовали су наставну посету у пратњи старешина класе и педагога у оквиру које су посетили Војни музеј и Планетаријум...

Важнији линкови

Пратите нас