Завршетак школовања 41. класе

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије

09. 06. 2017

Свечаност поводом завршетка школовања ученика 41. класе Војне гимназије одржана је данас у Свечаној сали Војне академије, у присуству ректора Универзитета одбране генерал-мајора Младена Вуруне, начелника Војне академије генерал-мајора Горана Зековића, начелника Војне гимназије пуковника Мирослава Гвозденовића, начелника класа и професора у Војној гимназији, као и чланова породица, родбине и пријатеља ученика.

Најбољи ученик у класи је Урош Живковић, а други и трећи у рангу су Данило Ивезић и Милош Ратковић. Најуспешнијој десеторици награде и похвале уручили су генерал Зековић и пуковник Гвозденовић.

Генерал Зековић се осврнуо на одличне резултате ученика 41. класе и изразио жељу да такве успехе наставе да постижу и у Војној академији.

- Позив који сте одабрали од вас тражи озбиљност, прихватање одговорности за своје поступке, одговорно понашање, самодисциплину и пример. Време у Војној академији максимално искористите да себе усавршавате и унапређујете, рекао је генерал Зековић.


Према речима начелника Војне гимназије, била је изузетна част водити последњу „мушку класу“, јер су се од 42. класе у Војну гимназију уписивале и девојчице. Он је говорио о успесима класе која се сврстава у једну од најуспешнијих у историји Војне гимназије.

- У 41. класу је примљено 80 ученика, а њих 66 је успешно завршило школовање. На школовање у Војну академију примљено је 59 ученика ове класе и то довољно говори о изузетном успеху целе
генерације, изјавио је пуковник Гвозденовић. 

Као и сваке године, и ове је уручена награда Фонда „Потпоручника Борка Никитовића“ најбољем ученику генерације.

Урош Живковић захвалио је свима на подршци коју је имао свих година током школовања у Војној гимназији, које су биле „и лепе и тешке“. Живковић је Војну гимназију завршио са просечном оценом 5,00, а школовање у Војној академији наставиће на смеру Војноелектронско инжињерство.

Присутнима су се обратили и начелник 41. класе мајор Далибор Новковић и разредни старешина најбољег одељења професорка Лидија Поповић Рајачић, а у културно-уметничком програму наступили су Хор Војне гимназије, ученици Богдан Костић, Степан Секуловски и Анђела Вучковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Конкурс за пријем кандидата из грађанства за ученике ВГ
У школској 2020/2021. години извршиће се пријем кандидата оба пола из грађанства (у даљем тексту: кандидати) за ученике Војне гимназије...
Отворена врата за време трајања конкурса за упис у ВГ и ССВШ
У периоду док траје конкурс за упис у Војну гимназију и Средњу стручну војну школу (1. фебруар - 15. март 2020.) сви заинтересовани кандидати...

Претрага

Календар

« Јун 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас