Најбољи ученик38. класе

Завршетак школовања ученика 38. класе

09. 06. 2014

Свечаност поводом завршетка школовања 38. класе ученика Војне гимназије одржана је, у суботу 7. јуна, у свечаној сали Војне гимназије у Београду. Скупу су, поред матураната и њихових породица, осталих гимназијалаца, професора и старешина школе, присуствовали су помоћник министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, представници градске управе и установа са којима Војна гимназија сарађује.

Честитајући матурантима успешан завршетак школовања, начелник Војне гимназије пуковник мр Милан Стевић рекао је да је 38. класа била специфична од самог доласка ученика.

-Имали сте самодисциплину и зрелост која је ишла испред ваших година и такви сте остали све до краја. На пријемном испиту за Војну академију постигли сте најбољи резултат од свих класа пре вас, рекао је пуковник Стевић и додао да је захваљујући тој чињеници покренута иницијатива да се прошири листа за пријем у Академију, са још једним бројем ученика из Војне гимназије.


- Постали сте млади зрели људи, пример својој генерацији. То сте показали и тиме што сте одустали од прославе матурске вечери и новац намењен за то упутили људима пострадалим у поплавама, рекао је пуковник Стевић истичући да је циљ те установе васпитање, образовање и мотивација за војни позив, што је колектив на чијем је челу у потпуности остварио.

Тројица најбољих ученика 38. класе –Давид Тривуновић, Божидар Лазовић и Стефан Коварбашић – награђени су сатом са посветом. Док су следећа три у рангу Стефан Ђурић, Душан Миљковић и Мирослав Живковић добили књиге.

Матуранте су поздравили и начелник 38. класе и разредни старешина из класе професорка Биљана Растовић.

Најбољем ђаку генерације додељена је и годишња награда Фонда „Потпоручник Борко Никитовић“, који су 1993. године основали Српска православна црква, Универзитет у Београду и Војска. Награду је предала Зора Никитовић, мајка погинулог потпоручника Борка Никитовића, који је погинуо у борбама код Вуковара 1991. године спасавајући рањеног саборца. Фонд чува успомену на трагично настрадалог младог официра који је својевремено био ученик генерације Војне гимназије и најбољи студент Војне академије.

На крају свечаности ученици 39. класе, Марко Божовић и Младен Шебек, су пригодним програмом (беседом и поезијом) испратили своје старије колеге и пожелели им много успеха у даљем школовању.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Јул 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас