Најбољи ученик38. класе

Завршетак школовања ученика 38. класе

09. 06. 2014

Свечаност поводом завршетка школовања 38. класе ученика Војне гимназије одржана је, у суботу 7. јуна, у свечаној сали Војне гимназије у Београду. Скупу су, поред матураната и њихових породица, осталих гимназијалаца, професора и старешина школе, присуствовали су помоћник министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, представници градске управе и установа са којима Војна гимназија сарађује.

Честитајући матурантима успешан завршетак школовања, начелник Војне гимназије пуковник мр Милан Стевић рекао је да је 38. класа била специфична од самог доласка ученика.

-Имали сте самодисциплину и зрелост која је ишла испред ваших година и такви сте остали све до краја. На пријемном испиту за Војну академију постигли сте најбољи резултат од свих класа пре вас, рекао је пуковник Стевић и додао да је захваљујући тој чињеници покренута иницијатива да се прошири листа за пријем у Академију, са још једним бројем ученика из Војне гимназије.


- Постали сте млади зрели људи, пример својој генерацији. То сте показали и тиме што сте одустали од прославе матурске вечери и новац намењен за то упутили људима пострадалим у поплавама, рекао је пуковник Стевић истичући да је циљ те установе васпитање, образовање и мотивација за војни позив, што је колектив на чијем је челу у потпуности остварио.

Тројица најбољих ученика 38. класе –Давид Тривуновић, Божидар Лазовић и Стефан Коварбашић – награђени су сатом са посветом. Док су следећа три у рангу Стефан Ђурић, Душан Миљковић и Мирослав Живковић добили књиге.

Матуранте су поздравили и начелник 38. класе и разредни старешина из класе професорка Биљана Растовић.

Најбољем ђаку генерације додељена је и годишња награда Фонда „Потпоручник Борко Никитовић“, који су 1993. године основали Српска православна црква, Универзитет у Београду и Војска. Награду је предала Зора Никитовић, мајка погинулог потпоручника Борка Никитовића, који је погинуо у борбама код Вуковара 1991. године спасавајући рањеног саборца. Фонд чува успомену на трагично настрадалог младог официра који је својевремено био ученик генерације Војне гимназије и најбољи студент Војне академије.

На крају свечаности ученици 39. класе, Марко Божовић и Младен Шебек, су пригодним програмом (беседом и поезијом) испратили своје старије колеге и пожелели им много успеха у даљем школовању.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Календар

« Новембар 2019 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас