Такмичење српски и физика 24

Ученици Војне гимназије успешни на такмичењима из физике и српског језика

08. 04. 2024

У конкуренцији најбољих младих физичара из целе Србије, ученици Војне гимназије још једном су показали сјајно знање и добру припремљеност.

Ученица трећег разреда Барбара Врећић и ученик првог разреда Милош Ђурашевић освојили су четврто место и добитници су похвала за учешће на Државном такмичењу из физике које је одржано у суботу и недељу у Математичкој гимназији и Електротехничкој школи „Никола Тесла” у Београду. 

Постигнути успех резултат је преданог рада и високе мотивације, како ученика тако и професора физике и још један од показатеља да се ученици у Војној гимназији на најбољи начин припремају за наставак школовања на Војној академији.

На градском нивоу такмичења из српског језика и језичке културе одржаном у суботу, 6. априла 2024. године, у Трећој београдској гимназији у Београду ученици Војне гимназије постигли су сјајан успех остваривши три високо рангирана места. 

У изузетно јакој конкуренцији ученика средњих школа из Београда ученик четвртог разреда Немања Ђурђев, ученице трећег разреда Нина Драгојловић и Вишња Машић, ученици другог разреда Марко Татић, Анђела Влашић и Ивона Ристић и ученице првог разреда Марија Радовић, Валентина Вукојевић, Ања Зоћевић и Анђелија Поповић показали су изванредно знање и таленат из области српског језика, језичке културе и изражавања. 

Ученик другог разреда Марко Татић освојио је друго место, док су ученице првог разреда Анђелија Поповић и Марија Радовић биле треће у рангу међу ученицима своје генерације.

Један од основних и најважнијих циљева наставе српског језика јесте унапређивање језичке и функционалне писмености. Наши ученици су препознали важност стицања и неговања језичке културе и културе изражавања како у споственом развоју, тако и у развоју друштва. Афирмацијом српског језика изграђује се и развија љубав према матерњем језику и  унапређује се лични, културни и национални идентитет, чиме се чува традиција, култура и историја српског народа. 

Честитамо ученицима Барбари Врећић, Милошу Ђурашевићу, Марку Татићу, Анђелији Поповић и Марији Радовић, професорки физике Магдалени Величковић и професоркама српског језика Ивани Благојевић и Сањи Новић на постигнутом успеху и достојном представљању Војне гимназије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Мај 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас