Дан жена 21

ДРАГЕ ДАМЕ, СРЕЋАН ОСМИ МАРТ!!!

08. 03. 2021

 

У кино сали школске зграде Војне гимназије, уз поштовање прописаних мера, наши ученици приредили су пригодан програм посвећен дамама запосленим у нашој школи.

 

Непревазиђени Јесењин и његово писмо мајци, рецитовано у изворном облику на руском језику, отворили су свечаност. Од Јесењина, преко Петрарке до Његоша, те стихова Алексе Шантића и Арсена Дедића гимназијалци су испунили салу емоцијама и измамили осмехе лепшем полу. Током пригодне свечаности низали су се ред музике, ред поезије, ред глуме ...

 

Ученици су уложили љубав током припрема, а уз њихов таленат, успех није могао изостати. Говорило се о женама кроз књижевност и уметност. Присетили смо се Лазине Ленке Дунђерски, Радичевићеве Мине Караџић, мајке девет Југовића... Салом Војне гимназије чула се чувена Шантићева Емина, Дедићева Инес, Сан Мандушића Вука из Горског вијенца, као и сјајно извођење школског бенда.


На све то, глумачка трупа је оживела сцену из Сремчеве Зоне Замфирове, говорећи о још једној свима добро знаној лепотици - Зони, а девојке и младићи су пленили грациозношћу и елеганцијом плешући валцер.

 

 

Громогласан аплауз испратио је ученике са сцене. "Жена је краљица света." Са овом Балзаковом мишљу, матуранти и водитељи програма, започели су приредбу. Са истом мишљу су је и завршили, упутивши честитке свим дамама наше школе уз поруку да остану краљице света јер све оне то, несумњиво, јесу. 

У свом обраћању начелник школе, капетан бојног брода Мирослав Ћитић, упутио је свим дамама искрене честитке поводом Међународног дана жена, и истакао је да у нашој школи жене чине веома важан део колектива и да својим преданим радом доприносе да наши ученици израсту у добре и поштене људе које красе све особине које будући официр Војске Србије треба да има.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас