konkursMOliterarni.jpg

Литерарни конкурс на тему „Момчило Гаврић - мали јунак Великог рата”

04. 12. 2023

Победницима литерарног конкурса чија је тема била “Момчило Гаврић - мали јунак Великог рата” данас су на свечаности у Сектору за људске ресурсе Министарства одбране уручене награде.


Том приликом, вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић честитао је победницима конкурса и изразио задовољство квалитетом пристиглих радова и мотивисаношћу и жељом наших средњошколаца да учествују на конкурсу и да речима пуним поштовања и дивљења одају почаст Момчилу Гаврићу и свим херојима наше славне историје.

Помоћник министра Радовић уручио је награду за прво место и најбољи литерарни рад ученици трећег разреда Војне гимназије Сари Миликић и њеној менторки професорки Жељани Андријевић Андрић.


Друго место освојила је ученица четвртог разреда Војне гимназије Даница Војновић којој је, као и њеној менторки професорки Александри Ракић, награду уручио помоћник министра просвете за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Милош Благојевић.


Треће место припало је ученици другог разреда Прве крагујевачке гимназије Јелени Миловановић којој је награду уручила самостални саветник у Сектору за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Министарства просвете Весна Муратовић Дробац.


Награда за прво и друго освојено место је седмодневни боравак у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију, а за треће књига.

Наградни конкурс на тему “Момчило Гаврић - мали јунак Великог рата” Министарство одбране организовало је први пут ове године, поводом Дана војних ветерана, у сарадњи са Министарством просвете.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас