knjizevnaolimpijadaopstina24.jpg

Војни гимназијалци успешни на општинској Књижевној олимпијади

04. 02. 2024

На општинском нивоу такмичења из књижевности Књижевна олимпијада одржаном у суботу, 3. фебруара 2024. године, у Школи за бродарство, бродоградњу и хидроградњу ученици Војне гимназије постигли су изузетан успех остваривши три пласмана за окружно такмичење.

У великој конкуренцији ученика средњих школа са општина Савски венац, Стари град и Палилула ученице 49. класе Барбара Врећић, Сара Миликић, Анђела Младеновић, ученица 50. класе Љиљана Анђелковић и ученици 51. класе Михајло Јанковић, Дејан Симеуновић, Маша Вукадиновић и Милица Милинковић показали су завидно знање и таленат, како из српске књижевности, тако и из светске књижевности.

Пласман на окружно такмичење постигле су ученице 49. класе Барбара Врећић, Сара Миликић и Анђела Младеновић доказавши да се уз труд, рад, залагање и таленат достижу велики резултати.

Један од основних и најважнијих циљева наставе књижевности јесте формирање поузданих и квалитетних читалаца и развијање уметничког укуса. Наши ученици разумеју важност улоге читања и књижевности у споственом развоју, али и у развоју друштва. Афирмацијом читања и изграђивањем читалачке навике и читалачког укуса унапређују своју личност и формирају језички, литерарни, културни и национални идентитет.

Честитамо успешним ученицама и професорки Жељани Андријевић Андрић на постигнутом успеху и желимо им срећу на наредним такмичењима, као и ученицима који су, због прошлогодишњих достигнућа, остварили директан пласман на окружни ниво такмичења.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Јул 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас