Билатерални атлетски митинг ВА

УСПЕСИ УЧЕНИКА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ НА БИЛАТЕРАЛНОМ АТЛЕТСКОМ МИТИНГУ

03. 12. 2021

У четвртак. 02. децембра 2021. године, у атлетској дворани Војне академије одржан је „Трећи билатерални атлетски митинг у дворани“ који је окупио кадете војних академија Републике Србије и Руске Федерације.

Такмичење је отворио потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић који је том приликом истакао да су на терену младост Србије и Русије које се пријатељски надмећу, али и настављају да јачају односе наше две војске и наше две земље.


На такмичењу, у саставу екипе Војне академије, такмичили су се и ученици Војне гимназије. Иако најмлађи, наши ученици остварили су завидне резултате. Ученица 47. класе Јована Ћировић освојила је друго место у трци на 800 метара, док је њен друг из класе Лав Стојановић освојио треће место у трци на 400 метара.

Бивши ученици Војне гимназије, а сада кадети Војне академије, у готово свакој дисциплини освојили су неку од медаља. Кадеткиње Мирјана Јоргаћијевић (44. класа Војне гимназије) и Ивона Јашић (43. класа Војне гимназије) освојиле су друго и треће место у трци на 60 метара. Кадеткиња Наталија Илић (44. класа Војне гимназије) освојила је друго место у трци на 400 метара, док су кадети Алекса Марковић (45. класа Војне гимназије) и Саво Радовановић (44. класа Војне гимназије) освојили друго и треће место у бацању кугле. Кадеткиња Невена Синадиновић (43. класа Војне гимназије) освојила је друго место у дисциплини скок у даљ.

Успеси садашњих и бивших ученика Војне гимназије на овом такмичењу још један су доказ квалитетног рада наших наставника и старешина са ученицима и показују да Војна гимназија на прави начин припрема ученике за наставак школовања на Војној академији и развија код њих психофизичке способности које треба да красе будуће официре Војске Србије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас