11.jpg

ПРОЈЕКТИ УЧЕНИКА ВОЈНЕ ГИМНАЗИЈЕ НАЈБОЉИ НА КОНКУРСУ САВСКОГ ВЕНЦА

02. 06. 2023

Пројекти ученика Војне гимназије из области културе и екологије проглашени су за најбоље пројекте на конкурсу „Твоја идеја у твојој заједници“, чији је организатор градска општина Савски венац.

Свечано проглашење победника одржано је данас у Свечаној сали општине Савски венац, а награде и пехаре најбољима уручио је заменик председника општине господин Урош Трипковић.

Конкурс је био намењен свим средњим школама Савског венца, а области из којих су предлагани пројекти су: екологија, култура и спорт. Тимови из екологије и културе Војне гимназије предложили су пројекте који се темеље на потребама свих старосних структура, значајни су за заједницу, одрживи су и доступни.

Победнички пројекат из културе „КУЛТУРА ФЕСТ“, руководећи се слоганом самог пројекта „Култура је кул“, има за циљ да културу приближи свим старосним структурама и врати је на место у друштву које јој припада. Такође, циљ је и да се кроз организацију фестивала покажу снага и значајна улога културе у формирању јаке и сложне заједнице. Руководилац пројекта и ментор је професорка српског језика и књижевности Жељана Андријевић Андрић, а чланови тима су ученици другог разреда: Стефан Вучић, Сара Миликић, Ива Радуловић, Невена Павловић и ученик првог разреда Нестор Станић. Запратите инстаграм страницу пројекта КУЛТУРА ФЕСТ“ путем следећег линка à kultura_fest, како бисте се информисали о свим дешавањима везаним за реализацију пројекта.

Пројекат из екологије ученика Војне гимназије предвиђа израду и постављање рецикломата, који би особу која рециклира и на тај начин показује да су екологија и очување животне средине битни, симболично награђивао слаткишем. Циљ пројекта је да се код што већег броја људи развије свест о важности очувања природе и покаже на који начин свако од нас може учествовати у овом племенитом чину.  Руководилац и ментор тима „ЕКО БИТ“ је професорка биологије Сузана Сотиров, а чланови тима су ученици трећег разреда: Алекса Васовић, Михајло Кузмановић, Вукашин Лукић и Иван Милић. Запратите инстаграм страницу пројекта „ЕКО БИТ“ путем следећег линка à _eko.bit__, како бисте се информисали о свим дешавањима везаним за реализацију пројекта.

Оба пројекта су победила у јакој конкуренцији веома занимљивих, креативних и добро осмишљених пројеката средњошколаца и њихових ментора, а професорке Сотиров и Андријевић Андрић изражавају задовољство постигнутим успехом ученика Војне гимназије и, пре свега, великим одзивом омладине Савског венца да учествује у конкурсу.

- Ученици су пројекту приступили предано и са много ентузијазма. Њихова креативна и стваралачка енергија била је велика покретачка снага која је расла заједно са развојем пројекта. Као ментору било ми је задовољство да пратим и усмеравам њихову ангажованост и да видим будуће вредне и посвећене официре како тимски раде и развијају своју идеју мислећи на сваки сегмент – наводи професорка Сузана Сотиров.

- Успехом на овом конкурсу наши ученици су показали да већ сада својим идејама могу да допринесу развоју заједнице у којој живе. То је веома важно за њих, јер као будући кадети Војне академије и официри Војске Србије они ће у будућности активно учествовати у доношењу веома важних одлука и представљати ослонац целог нашег друштва. У том процесу ће им бити потребни знање, креативност, тимски дух и добро познавање расположивих ресурса, а данашњи успех показује да успешно код њих формирамо баш те особине – наводи професорка Жељана Андријевић Андрић.

У наредном периоду очекују нас реализације наведених пројеката о чему ћемо вас редовно обавештавати на нашој интернeт страници и инстаграм профилима пројеката.

Честитамо ученицима и професоркама Жељани Андријевић Андрић и Сузани Сотиров на победи!

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас