Поклоничко путовање - Шабац

Поклоничко путовање 36.класе у Шабачку Епархију

02. 04. 2012

Тог 1. априла време није обећавало уживање. Лагана кишица нас је испратила из Београда, а успут нас је стигао и снег. Ишли смо да се поклонимо сенима јунака битака на Церу, Мачковом камену и Колубари.
У Крупњу нас је, поред гостопримљивог свештенства, сачекао снег од десетак центиметара. Ништа нас није омело да посетимо Мачков камен и спомен обележја посвећена јунаштву бораца.
Из Крупња лагано ка Церу. На текеришу четири војводе, неми говоре више од речи. Место које надахњује сваког војника, а тек будућег официра...
У Шабачкој епархији посетили смо манастир Радовашницу. Ова светиња је поделила судбину свог народа, али вера и љубав јој враћају сјај!
У граду Шапцу, у Саборној цркви, част нам је учинио и угостио нас Његово преосвештенство Г. Лаврентије. Љубав ка војсци и поезији владика није могао да сакрије!
Након љубазног опроштаја кренули смо у Београд. Памтићемо дуго ово путовање и из њега црпети мотивацију која навире из подвига српских јунака!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Април 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас