Стрељана - Интернат ВГ

Министар Вулин отворио ваздушну стрељану у интернату Војне гимназије

01. 09. 2020

Министар одбране Александар Вулин, поводом почетка школске године, обишао је данас интернат Војне гимназије и Средње стручне војне школе, где је отворио нову ваздушну стрељану, најмодернију у земљи, и присуствовао приказу гађања ваздушним оружјем.
 
Том приликом истакао је да је војно образовање кључ и основ сваке војске.

- Овде правимо изванредне подофицире, али их и припремамо да постану официри, уколико буду ишли на Војну академију. Захвалио бих, првенствено, њиховим родитељима на огро
мном поверењу и љубави коју су показали према својој земљи, а ми то поверење ни на који начин нећемо изневерити. Њихови услови су најбољи и нема школе у овој земљи која може да се мери са условима које имају наши ђаци у Војној гимназији и интернату Војне гимназије. Могу да се баве спортом, имају обезбеђене одличне услове смештаја, имају сјајне професоре, а ево сада су добили и нову стрељану за ваздушну пушку да могу и у томе да се усавршавају и напредују – нагласио је министар Вулин.
 
Према његовим речима, свако ко веже своју судбину за Војску Србије треба да зна да је на њему да да све од себе, а све остало је посао система.
 
- Ми бринемо од тога шта ће обући, где ће спавати, шта ће јести, како ће се школовати, где ће радити, какву ће плату имати – то је све наша брига. На вама је да дате све од себе, на вама је да верујете својој земљи и својој војсци. Ове године у Војну гимназију смо примили 111 дечака и девојчица, а у Средњу стручну војну школу 75. И Војна гимназија и Средња стручна војна школа имају далеко већи проценат оних које смо примили него ранијих година. То говори колико народ верује својој војсци и колико зна да онај ко се определи за војнички позив има разлога да буде велики оптимиста у будућности – поручио је министар Вулин.

Министру одбране, током обиласка презентована је нова опрема за радиогониометрисање, након чега је обишао зграду интерната.
 
У разговору са ученицима 48. класе Војне гимназије и ученицима Средње стручне војне школе, који данас започињу школовање, министар Вулин им је пожелео много успеха током школовања.
 
Начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић представио је актуелни тренутак те установе.
 
- Данашњи дан је за Војну гимназију веома значајан, јер је пре тачно 50 година, 1970. започела настава за ученике прве класе Војне Гимназије. Посебно ми је драго да су данас са нама, у интернату Војне гимназије, поред министра одбране и највиших генерала, и ученици прве генерације Војне гимназије који ће поделити своја искуства са ученицима наше најмлађе 48. класе који тек започињу школовање - рекао је капетан бојног брода Ћитић и додао да ће настава у првом полугодишту бити организована комбиновано, непосредно и на даљину, за по две класе ученика, уз поштовање свих мера епидемиолошке безбедности.

Током обиласка, коме су присуствовали заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник Горан Радовановић и начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић, министар Вулин поздравио је некадашње ученике Војне гимназије из њене прве класе.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИЗДАВАЊУ ДУПЛИКАТА ЈАВНИХ ИСПРАВА У ВГ
На основу указане потребе, а циљу обавештавања бивших ученика Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија, потребно је придржавати се следећег поступка...
СУСРЕТИ КЛАСА УЧЕНИКА
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући Вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Септембар 2020 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас