Школа

Конкурс за пријем ученика у Средњу стручну војну школу

01. 08. 2015

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
СЕКТОР ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ УПРАВА ЗА КАДРОВЕ РАСПИСУЈЕ

К О Н К У Р С

за пријем кандидата из грађанства за ученике у
Средњој стручној војној школи

У школској 2015/2016. години извршиће се пријем 30 кандидата из грађанства за ученике првог разреда у Средњој стручној војној школи - смер Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана.

УСЛОВИ КОНКУРСА
Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове конкурса.
ОПШТИ УСЛОВИ:
• да су држављани Републике Србије,
• да су здравствено способни за школовање, што утврђује надлежна војно лекарска комисија,
• да се против кандидата не води кривични поступак, због кривичног дела за које се гони по службеној дужности, односно да није осуђиван за таква дела, казном затвора у трајању дужем од 6 (шест) месеци, или казном малолетничког затвора, или им није изрицана заводска мера.

ПОСЕБНИ УСЛОВИ:
• да су рођени 1999. године или касније,
• да су завршили основну школу (V, VI, VII и VIII) разред са најмање врло добрим успехом,
• да су у свим разредима школовања из владања имали најмање оцену 4 (врло добар).

Кандидати који испуњавају опште и посебне услове конкурса, подлежу провери физичке способности, провери знања из математике и физике, психолошкој, медицинско-здравственој процени и безбедносној провери.

ШКОЛОВАЊЕ, ПРАВА И ОБАВЕЗЕ УЧЕНИКА:
Школовање у Средњој стручној војној школи траје четири године. Ученици се школују по плану и програму војно-стручног смера Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.
Након завршеног школовања у Средњој стручној војној школи ученици се примају у Војску Србије у својству професионалног подофицира, у чину водника.
За време школовања ученици имају статус војног лица, у складу са Законом о Војсци Србије.
За време школовања ученицима су обезбеђени смештај и исхрана у Интернату Војне гимназије, уџбеници, школски прибор, одећа и обућа, здравствена заштита и новчана примања у складу са прописом којим су уређени услови, начин остваривања и висина новчаних примања у Министарству одбране Републике Србије, а трошкове школовања сноси Министарство одбране Републике Србије.

Међусобна права и обавезе лица примљених на школовање и Министарства одбране Републике Србије регулишу се уговором.

НАЧИН КОНКУРИСАЊА И ПОСТУПАК СПРОВОЂЕЊА КОНКУРСА:
Конкурсна документација се подноси Војној гимназији, Београд, улица Хумска број 22, лично (радним данима од 07.00 до 15.00 часова) или поштом препоручено. Обавезна конкурсна документација је:
- оверена фотокопија уверења о држављанству Републике Србије,
- оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених,
- потврда надлежног органа да се против кандидата не води кривични поступак или поступак за кривично дело за које се гони по службеној дужности, односно да није осуђиван за таква дела казном затвора у трајању од 6 месеци или казном малолетничког затвора, односно да му није изрицана заводска мера.
- оверена фотокопија сведочанства о завршеном В, ВИ, ВИИ и ВИИИ разреду основне школе,
- сви докази о испуњености услова за пријем, достављају се као оригинали, или оверене фотокопије. Приложена документа не могу бити старија од 6 (шест) месеци.
- фотокопије тражених докумената кандидати оверавају се у: општини, надлежном суду или код јавног бележника.

Селекција кандидата из грађанства за ученике Средње стручне војне школе реализује се у три дела. У првом делу, у трајању од једног дана, кандидати подлежу провери физичке способности, након које, уколико положе, подлежу провери знања из математике и физике (провере се реализују у Војној гимназији). Уколико кандидат не задовољи критеријуме провере физичке способности, губи право да се упути на даљу селекцију. У другом делу, у трајању од једног дана, кандидати подлежу психолошкој процени. У трећем делу, у трајању од једног дана, кандидати подлежу медицинско-здравственој процени. Други и трећи део селекције реализују се у Војномедицинском центру Карабурма.

Приликом доласка на проверу физичких способности, проверу знања из математике и физике, кандидати са собом обавезно носе спортску опрему и ђачку књижицу са овереном фотографијом.
Приликом доласка на све предвиђене провере у оквиру селекције, потребно је да кандидати дођу у пратњи родитеља- старатеља.
Ради реализације првог дела селекције у интернату Војне гимназије (Београд, улица Хумска број 22), другог и трећег дела селекције у Војномедицинском центру Карабурма (Београд, улица Северни булевар број 1), распоред селекције ће бити благовремено истакнут на сајту и огласној табли Војне гимназије.

Све путне трошкове превоза до интерната Војне гимназије, ради реализације првог дела селекције и до војно-здравствене установе за потребе психолошке и медицинско- здравствене процене сносе кандидати који конкуришу за упис у Средњу стручну војну школу.

Конкурс је отворен од 01.08.2015. године до 15.08.2015. године.

Након завршетка селекције примљени кандидати биће благовремено обавештени од стране Војне гимназије.
Остала обавештења у вези са конкурсом могу се добити на телефоне 011/3603-972, 3603- 655 и 3603-631 или на интернет сајту Војне гимназије www.gimnazija@mod.gov.rs.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас