1.jpg

ПОСЕТА ИЗАСЛАНИКА ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ АНГОЛЕ СРЕДЊИМ ВОЈНИМ ШКОЛАМА

01. 06. 2023

Изасланик одбране Републике Анголе у Београду контраадмирал Едуардо Енрикеш да Силва посетио је данас средње војне школе, како би се упознао са начином школовања у средњошколским војним установама у Републици Србији.

Продекан за научно-истраживачки рад Војне академије пуковник ванр. проф. др Драган Трифковић упознао је контраадмирала Енрикеша да Силву са надлежностима средњих војних школа у области школовања будућих старешина Војске Србије и начином функционисања средњих војних школа под окриљем Војне академије.

Начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић и начелник ССВШ „1300 каплара“ капетан фрегате Срђан Миљковић представили су контраадмиралу наставне програме, капацитете за извођење наставе и обуке, као и смештајне капацитете школа којима руководе.

Током обиласка контраадмирал Енрикеш да Силва имао је прилику да се лично увери у квалитет услова у којима се школују најмлађи припадници Војске Србије, али и да се упозна са бројним пехарима и признањима са такмичења које су ученици средњих војних школа освајали на домаћим и иностраним такмичењима.

Изасланик одбране Републике Анголе изразио је задовољство оним што је имао прилику да данас види и чује и захвалио се домаћинима на срдачном дочеку.

Средње војне школе пружају најбоље могуће услове за школовање младих људи. Одлични услови за живот и рад, квалитетан наставни кадар, савремени кабинети и бројне могућности за бављење науком и спортом, представљају само неке од разлога због којих је интересовање за упис у наше школе сваке године све веће.  

Успеси наших ученика заслужни су што се имена средњих војних школа чују и ван граница Републике Србије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Информације

Обавештење бившим ученицима Војне гимназије који имају потребу за дупликатима јавних исправа које је издала Војна гимназија
ЗАХТЕВ за издавање дупликата или друге јавне исправе, односно провере веродостојности дипломе подноси се по следећем...
Сусрети класа ученика Војне гимназије
Поштовани, Војна гимназија жели да омогући вама, својим некадашњим ученицима, да правовремено дођeте до информација које се тичу организовања сусрета класа...

Претрага

Календар

« Март 2024 »
ПонУтоСреЧетПетСубНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас